1. Gaze cu efect de sera

Organism de verificare rapoarte de monitorizare emisii de gaze cu efect de sera - acreditat nr. 001/10 OV/04.07.2013

(vizualizare certificat si anexa)
 

2. Studii de mediu

Elaborare studii de mediu
 
 
 
 
Citeste mai multe...

3. Biocarburanti, Biolichide

Organism de certificarea biocarburantilor si biolichidelor si verificarea rapoartelor, certificat acreditare nr 3/2012, emis de Ministerul Economiei
Citeste mai multe...

Certificare biocarburanti si biolichide

(vizualizare certificat acreditare)

TQCR este organism acreditat MECMA pentru certificarea respectarii criteriilor de durabilitate a biocarburantilor si biolichidelor si de verificare a rapoartelor anuale care contin informatii privind respectarea criteriilor de durabilitate a biocarburantilor si biolichidelor.

Conform HG 935/2011, furnizorii de carburanti introduc pe piata numai benzina si motorina cu un continut de biocarburanti dupa cum urmeaza:

  • de la data de 1 ianuarie 2013, motorina si benzina cu un continut de minim 6% in volum;
  • de la data de 1 ianurie 2015, motorina cu un continut de biocarburant de minimum 7% in volum;
  • de la data de 1 ianuarie 2015, benzina cu un continut de biocarburant de minimum 8% in volum;
  • de la data 1 ianuarie 2017, benzina cu un continut de biocarburant de minimum 9% in volum;
  • de la data de 1 ianurie 2019, benzina cu un continut de minimum 10% in volum.

Operatorii economici care introduc pe piaţă biocarburanţi şi/sau biolichide sunt obligaţi să transmită Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri rapoarte anuale care conţin informaţii sigure şi datele care au fost utilizate; rapoartele conţin informaţii privind respectarea criteriilor de durabilitate prevăzute la art. 5 alin. (3)-(9), precum şi informaţii specificate în Decizia Comisiei Europene nr. 13/2011 privind anumite tipuri de informaţii despre biocarburanţi şi biolichide, care trebuie furnizate statelor membre de către operatorii economici. Primul raport se transmite până la data de 31 martie 2012.

Operatorii economici care introduc pe piaţă biocarburanţi şi/sau biolichide au obligaţia de a prezenta dovezi că rapoartele anuale sunt corecte; rapoartele anuale se supun unui audit independent efectuat de organismele de verificare de terţă parte, recunoscute de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Auditul verifică dacă sistemele utilizate de operatorii economici se bazează pe informaţii precise, fiabile şi protejate împotriva fraudei şi evaluează frecvenţa şi metodologia prelevării de probe, precum şi caracterul solid al datelor.

Experienta si renumele pe care le-am dobandit in domeniul emisiilor de gaze cu efect de sera ne-au adus in topul preferintelor producatorilor de biocombustibil, iar rapoartele intocmite de expertii TQCR au fost inregistrate la MECMA fara nici o observatie.